GENERELLE TIPS TIL BARBERING

GENERELLE TIPS TIL BARBERING

  1. Tag et brusebad før barbering, eller varm ansigtet med en varm vaskeklud.
  2. Brug masser af varmt vand og barbere dig i varme omgivelser.  Beskyt huden med skin food eller en pre-shave.
  3. Brug en kvalitets barberkost (med grævlingen hår) med en god barbercreme eller barbersæbe.
  4. Påfør barberskummet med barberkosten i cirkulær bevægelse for at løfte skægget.
  5. Barber med skægretningen, aldrig imod skægges groretning.
   Skyl ofte barberbladet i varmt vand.
  6. Skyl ansigt godt med koldt vand og tør det blidt med et rent håndklæde.
  7. Efter barbering påføres en fugtighedscreme, aftershave eller skin food.
  8. Undgå at bruge alkohol-baserede produkter til ansigtet efter barbering.

P1240289

De grundlæggende principper for våd barbering er en kunst, det er ikke intuitiv viden, så det er værd at skrive dig denne artikel bag øret og huske de gode råd. Ved at forfine din teknik og bruge produkter af god kvalitet (som ikke behøver at koste en formue) kan du gøre barbering til en behagelig oplevelse og ikke til 10 minutters sur pligt. Husk på, hvordan måden du barberer dig på påvirker den måde, du ser ud på og ikke mindst, hvordan du føler dig tilpas.

Teknikken bag den gode barbering.

Varmt vand
De første væsentlige ting der skal være tilstede for en perfekt barbering er vand og varme. Når skæghåret absorberer det varme vand bliver det blødere og lettere at skære og med varmen bliver huden og ansigtets muskler mere afslappede, hvilket gør barbering så meget lettere – og derfor er det bedste tidspunkt at barbere sig på, efter et varmt brusebad. Denne virkning kan også opnås ved at gennemvæde en vaskeklud eller et lille håndklæde i varmt vand og ligge det på ansigtet i tredive sekunder eller mere.

 

 

Forberedelse af ansigtet.
Dem, der ønsker en særlig glat barbering, (eller som har følsom hud) bør anvende en glycerin-baserede Skin Food eller et preshave produkt, i form at en olie eller en gel. Dette beskytter huden og hjælper skraberen til at glide jævnt over hele ansigtet. Massere skin food eller preshave produktet ind i skægget, det er også med til at løfte skægget og gøre det klar til barberskummet.

Proraso Pre-Shave

Skummet (så lækkert som flødeskum)
Barbercreme kan masseres ind i skægget med fingrene, men de bedste resultater fås, når der anvendes en god kvalitet grævling barberkost. Ved brug af barbercreme, placere en beskeden mængde i håndfladen (på størrelse med en nød), du dypper barberbørsten i varmt vand og med en cirkulær bevægelse i håndfladen, opbygger du en lækker cremet skum på barberbørsten. Fugt ansigtet og igen med en cirkulær bevægelse påføres barberskummet på skægget, børsten er også med til at løfte skægget, det gør det nemmere for barberskraberen af fange og skære skægstubbene af. Børsten kan dyppes let i varmt vand, hvis mere vand er påkrævet i skummet. Hvis du bruger barbersæbe, dypper du også barberbørsten i varmt vand og bruger en lignende cirkulær bevægelse på sæben til at skabe et rigt og flødeskumsagtigt barberskum.

Barbering
Brug en god barberskraber med en skarp barberblad (det er vigtigt med en skarpt blad), der er blevet opvarmet i vasken eller under varmt rindende vand, barber ansigtet skægges groretning, skyl ofte barberbladet med varmt vand. Barber aldrig mod skægges groretning, i akavede områder som hage og under næsen kan barberskraberen bevæges på tværs af groretningen, men aldrig imod. At gå mod skægges groretning kan forårsage små snitsår, razor burn og røde knopper. Skyl ansigtet grundigt med koldt vand og dup det tør med et blødt og rent håndklæde.

Pleje af huden
En god våd barbering eksfolierer og renser huden og efterlader en glat ny hud med et sundt og rent udseende. Efter barbering er huden følsom og har brug for at blive beskyttet mod vind og vejr, så for en sund hud, er det vigtigt, at bruge Aftershave eller Skin Food. Produkter, der indeholder alkohol, bør ikke anvendes på huden direkte efter barbering, da det kan påvirke huden og forårsage tørhed. For at få det bedste resultat så brug cologne til ‘hot spots’ bag øreflipper og på siderne af halsen.

 

Pas på barberkost og barberskraber
Efter barbering, skylles din barberkost og barberskraber grundigt for at fjerne sæbe og skægrester. Begge dele tørres af og barberkosten slås blødt mod et håndklæde for at fjerne overskyende vand fra børsterne. Barberkosten har det bedst, hvis den hænges op i et stativ, så vandet kan bevæge sig væk fra bunden af ​​hårene. Opbevar ikke fugtige koste i et lukket skab eller toilettaske i længere tid.

RETRO-orange-barberkost fra Mühle

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer bliver gennemgået inden de bliver udgivet

Shop now